Градският стадион в Асеновград под охрана, от днес спортното съоръжение ще се заключва

От днес на стадион „Шипка“ в Асеновград ще има охрана

Гражданите ще имат право на свободен достъп от 09:00 ч. до 21:00 ч., след преустановяване на извънредното положение в България.

От днес стадион „Шипка“ ще бъде охраняван. Гражданите ще имат право на свободен достъп от 09:00 ч. до 21:00 ч., след преустановяване на извънредното положение в България. При ползването на обекта се забранява навлизането по тревата на игрището. Не се допуска и разходка на домашни любимци. Нарушителите на вътрешните правила ще бъдат санкционирани. Всичко това ще бъде описано в предупредителни табели, за поставянето на които ангажиментът е поет от ФК „Асеновец“.

След края на извънредното положение и в гореспоменатото часово време, за разходка и спортни дейности може да се ползва пистата, но не и тревната площ на игрището. След 21:00 ч. спортният обект ще бъде заключен. Предмет на охрана ще бъдат и основното, и помощното игрища на територията на стадион „Шипка“.

Въвеждането на мярката за охрана на обекта е с цел запазване целостта и прекратяване практиката по нерегламентирано ползване на терена, заради което същите са в недобро състояние в момента. За изпълнението на услугата няма да се наложи допълнително финансиране, а за целта е оптимизирана настоящата охранителна дейност на общински обекти и охраната ще се извърши в рамките на същия договор.

Подобни статии

Top