Градският стадион в Раковски – арена на тридневен бирфест

Бирения фестивал се провежда от лятото на 2008 година.

Градският стадион в Раковски ще се  превърне в арена на тридневен бирфест, а на един от тренировъчните терени на спортния комплекс „Г.С.Раковски” ще бъдат разположени стотици маси, които да поберат  хилядите местни жители и гости от други населени места. Т

Традиционното събитие се организира от Община Раковски под патронажа на кмета Павел Гуджеров, който ще открие официално 12-ото издание на „Раковски Бирфест” .

Бирения фестивал се провежда от лятото на 2008 година. През годините на сцената са гостували много звезди, изпълнители от музикални тв реалити формати, известни български оркестри, местни таланти, както и много рок-групи.

Събитието ще се състои на 9, 10 и 11 август от 20:00 часа на Градския стадион „Георги Раковски“.

Организаторите са се постарали да осигурят максимално разнообразие на бирфеста – да има елегантни тематични шатри на известни марки пиво, за леещата се нонстоп бира е осигурено и подходящо мезе, а за най-малките пък ще  има куп детски атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони.

В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста  хорото ще завие оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция ще изнесат  едночасов концерт.

Събота е  определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фуриите Гергана и  Ани Хоанг и атрактивният Dj ONIX, а в неделната вечер на 11 август градският стадион в Раковски ще се  преврърне в рок зона с Теди Кацарова и Дичо и приятели, както и децата от местната музикална школа „Кампа Рекордс“.

Подобни статии

Top