Графични дизайнери се дипломират с изложба в Градската художествена галерия

Защитата на дипломните работи ще се състои  при закрити врата, без да се допуска публика

Макар и в необичайните условия на дистанционно обучение тазгодишните бакалаври от специалност „Графичен дизайн и фотография“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ достигнаха до финала и са на прага на съвсем реална, присъствена „офлайн“ защита на дипломните си работи.

Четвъртокурсниците с преподаватели Георги Димитров и ас. Таня Върбева предпочетоха Залите за временни експозиции към Градската художествена галерия (ул.“Княз Александър I“ №15), за да представят пред академичната комисия и пред широката публика своите проекти, както приляга на артисти със самочувствие.

Защитата на дипломните работи ще се състои  при закрити врата, без да се допуска публика отново заради мерките срещу COVID -19.

Желаещите да разгледат изложбата с фотографии и дизайнерски проекти на бакалаврите могат да го направят от 18.00 до 20.00 часа на 9 юли, както и в работното време на галерията до 29 юли (от вторник до неделя от 10.00 до 18.00ч.).

Младите творци са нарекли изложбата си „ Хей, next“ и изразяват нейната концепция така:

Хей next е проект, който разглежда идеята за началото и края. Край на едно емоционално преживяване и начало на всичко ново. Хей next е клише, неизменна част от живота, а този път поглежда в годините, в които бяхме студенти, възможно начало на творческото ни развитие. Празнуваме отминалото с изложба, която изследва различните форми на графичния дизайн и фотографията. Интерпретирани през призмата на всеки един от нас, темите засягат проблеми от личен и глобален характер.

Хей next е процес на постоянно търсене. Задава въпрос, вместо да дава отговор. Въпрос, който стои в основата на визуалната идентичност на изложбата.

Хей е бодър поздрав, фойерверки с лачени обувки.

Подобни статии

Top