Графитъри изрисуваха 5 декара на тема „Заедно“

Тайната е разкрита! Заповядайте, за да видите творбата на графити артистите Елла & Питр

Графити артистите Ела & Питр започнаха работата си върху гигантското изображение с площ 5000 м² на тема „Заедно“ със студентите, участващи във Фестивала на студентите фрянкофони от Централна и Източна Европа „Креативни заедно“.

Огромната живописна творба ще бъде показана в двора на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“, ул. „Хан Кубрат“ 15, Пловдив в 10:30 часа.

Фестивалът на студентите франкофони от Централна и Източна Европа „Креативни заедно“ стартира динамично и с въображение в Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

От 1 до 5 юли, 100 студенти от 16 различни националности се събират заедно, за да честват своите култури и многообразие.

Пет различни ателиета, ще  насърчат артистичността на младите хора и ще развият техните таланти: танци, театър, музика, дигитална култура и градско изкуство.

Краят на фестивала ще бъде отбелязан с галавечер от 19:00 ч., в Аула Магна, Факултет по дентална медицина, Медицински университет – Пловдив, бул. Христо Ботев 3.

Фестивалът на студентите франкофони се организира от Университетската агенция на Франкофонията в партньорство с Международната организация на Франкофонията и Френския институт в България за частта културна програма, Медицинския университет – Пловдив, както и Френско-германския културен фонд, Международната делегация Валония-Брюксел и партьори.

Подобни статии

Top