Гръмна скандал със Зингаревич, Ботев, Виста и Фремад Амагер! - DC news

Гръмна скандал със Зингаревич, Ботев, Виста и Фремад Амагер!

Руснакът имал много непълнолетни африканчета, които отглеждал в руския клуб, а после ги прехвърлял в Европа, собственикът на Виста категорично отрече да има разследване на ФИФА

Президентът на руския аматьорски футболен клуб Виста (Геленджик) Тигран Мкртчян категорично отрече за разследване на ФИФА срещу собственика на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич.

Такава информация беше разпространена от местните медии, а като причина беше изтъкнато нерегламентираното привличане на голям брой непълнолетни африкански играчи в състава, които обиграват във Виста и след това се пращат в Ботев (Пловдив) или в датския Фремад Амагер, които са под контрола на Зингаревич.

„Няма нищо подобно. Пълна измислица. Прочетох статията и доста добре се посмях. Абсолютна лъжа. Първо, Зингаревич не е свързан с Виста. В добри отношения сме, чуваме се, говорим си за футбол. Виста също така не е свързан с Ботев нито фактически, нито документално, нито законово. Второ, Фремад Амагер не е собственост на Антон. Още една фалшива новина – ФИФА не води разследване. Разговаряме за картотекирането на новите ни чуждестранни играчи в аматьорската лига, но това па никакъв начин не е свързано с някакво наказание“, коментира Мкртчян за Eurostavka.ru.

Справка в официалния сайт на Виста показва, че в състава има 16 млади африкански футболисти от Нигерия, Гана и Кот Д’Ивоар, родени между 2004 и 2007 година, един 19-годишен колумбиец, както и по двама руснаци и арменци.

На снимката: Нападателят Момо Туре мина през Виста, Фремад Амагер и стигна до Ботев  (Снимка: botevplovdiv.bg)

Подобни статии

Top