Граждани с протестна подписка пред властта в Асеновград (СНИМКИ)

Тежка катастрофа

от преди няколко дни, която по чудо се размина без жертви, предизвика гнева на асеновградчани в района на улиците „Речна” и „Никола Вапцаров” в Асеновград.

В протестна подписка хората настояват спешно да се обезопаси кръстовището между двете улици.

В петицията, депозирана до кмета на града д-р Емил Караиванов, живущите в опасната зона искат там да бъдат поставени пешеходни пътеки и т. нар.”легнал полицай”.

Кръстовището на улиците

„Речна” и „Никола Вапцаров” се превърна в едно от най-опасните в града. През него преминава целият автомобилен трафик от моста на кооперативния пазар към центъра на Асеновград.

След ремонтите по водния цикъл двете улици са новоасфалтирани и колите се движат с висока скорост по гладката настилка.

Движението е регулирано със знаци, но шофьорите не се съобразяват с тях, оплакват се хората в района. Потокът от пешеходци също е голям, тъй като  в зоната на опасното кръстовище има два големи парка и училище.

Проблем се оказват и паркираните по тротоарите автомобили. Затова хората настояват за поставяне и на ограничителни колчета, които да спрат тази порочна практика.

Подписката ще бъде внесена в общинска администрация и проблемът ще бъде поставен на вниманието на Комисията по безопасност на движението на следващото заседание.

Подобни статии

Top