Граждани в отворено писмо: Общината безцеремонно изхвърли ДПХ от галерията на „Гладстон“

Писмото, придружено с подписка, е разпратено до всички медии под тепетата

Отворено писмо на граждани по повод отказа на община Пловдив да предостави новата изложбата зала „2019“ на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ) бе разпространено до медиите. Според авторите на писмото до момента са събрани стотици подписи, а подписката продължава.

В писмото хората изразяват възмущението си от неспазването на Меморандума, сключен между община Пловдив и ДПХ. Хората уточняват, че изложбената зала на „Гладстон“, кръстена от градската управа Галерия „2019“, не е просто архитектура, а дом за творците вече 45 години.

„Както и да се оправдават от общината, истината е: безцеремонно изхвърляне и впоследствие унищожение на Дружеството на пловдивските художници“, заявяват авторите.

Вижте пълния текст на писмото: 

Междувременно след откриването й, залата се използва за различни изложби и събития, свързани или финансирани от фондация „Пловдив 2019“. Тя се предоставя също за коктейли и празнични мероприятия.

Оттам тръгна и завърши предизборната кампания на ГЕРБ за местните избори, там бе направен и отчетът на бившия кмет Иван Тотев, който бе под формата на филм.

Подобни статии

Top