Грешка на организаторите попречи на Ева Вукадинова в Пекин (ВИДЕО)

Работник по трасето разконцентрира българката и тя пропусна врата, но получи втори шанс, завърши 49-а в първия манш

Българската състезателка в алпийските ски Ева Вукадинова трябваше да направи втори старт в първия манш от слалома на Олимпийските игри в Пекин, но заради груба грешка на организаторите. След преразглеждане на случая, тя получи втори шанс.

Нашето момиче излезе с 66 стартов номер, но опитът ѝ приключи в средата на трасето. Причина за това стана близостта на едно от официалните лица, както и метален елемент, който се намираше по траекторията на спускането ѝ.

При вида на „ключа“ за затваряне на врата в слалома, който може да доведе до сериозни последствия, Ева Вукадинова излезе от пистата. Грубата грешка на организаторите не позволи на българката да стигне до финала.

Заради това външно обстоятелство, тя все пак получи възможност да се спусне отново със стартов номер 88. Ева Вукадинова даде 49-о време при този втори опит и спря хронометрите на 1.00:71 минути.

„Докато карах имаше човек по трасето и това доста ме разконцентрира, жалко, защото мисля, че първият ми опит беше много по-успешен от втория“, сподели Ева Вукадинова за БНТ.

По правило състезателите с по-задни стартови номера се спускат през по-малък интервал от време. Затова и реакцията за поправка на нередности по пистата от официалните лица трябва да е много бърза.

За нещастие, именно такова външно обстоятелство, независещо от Ева Вукадинова, ѝ попречи да запише по-добър резултат в слалома. 20-годишната българка е дебютантка на ЗОИ и успя да спечели виза в последния момент.

Освен това, тя се състезава с малка шина върху скиорската ръкавица, заради контузия, която получи по време на първия манш от гигантския слалом в понеделник.

Вторият манш на слалома започна в 7.45 часа и ще се излъчва на живо по БНТ 3.

Голямата звезда на алпийските ски Михаела Шифрин отново се провали, като не успя да завърши първия манш и отпадна.

С най-добро време е германката Лена Дюр с 52.17 секунди. Втора е Мишел Гизин от Швейцария (+0.03 секунди), а трета Сара Хектор от Швеция (+0.12 секунди).

„Второто спускане по слаломното трасе не бях така свежа, тъй като трябваше от финала отново да се кача на старта, имаше напрежение и бях разконцентрирана от инцидента. Но се събрах и го направих. Ще опитам да дам максимума във втория манш. Днес се състезавам с шина на ръката, защото се налага обездвижване на дланта. Но се спускам, защото зная, че ние българите можем…“, заяви нашето момиче.

Ицточник: БНТ, БОК

Подобни статии

Top