Грейна елхата в район „Северен“

Коледният дух завладя район „Северен“.

Млади и стари, обединени от  празнично настроение и приятни емоции, се събраха около елхата от североизточната страна на панаира, за да станат част от красиво предколедно тържество.

Талантливите деца от ДГ „Космонавт“ зарадваха  многобройната публика с прекрасните си изпълнения на песни за Рождество Христово. Възпитаниците на детското заведение с директор г-жа Слава Антова бяха със светещи червени шапчици като малки джуджета.

Лично кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев направи обратно отброяване от 10 до 0 и последва запалване на светлините на коледното дърво. След което елхата грейна в пълния си блясък и наоколо всичко засия.

„Наближават най-светлите християнски празници-Коледа и Нова Година.Те са свързани с домашния уют, семейната хармония и надеждата за по-добри дни.Времето, прекарано с нашите близки и любимите ни хора, е най-ценното.Пожелавам Новата  2020 г. да Ви донесе здраве, щастие, благоденствие и много успехи!”, обърна се към присъстващите Стоян Алексиев.

 

За всички граждани бе организирана томбола с много награди. Имената на печелившите изтегли кметът на „Северен” и връчи на всеки победител в томболата тематични подаръци във връзка с предстоящите Коледно-новогодишни празници. В ролята на негови асистенти се изявиха заместниците му Лариса Кътова и Калоян Георгиев.Късметлия от публиката грабна голямата награда- смартфон.

Специално за малчуганите имаше осигурени лакомства от кмета на района с пожелание Новата година да сбъдне всяка детска мечта.

Кулминацията на събитието бяха 5-минутни фойерверки, които озариха небето на Пловдив. Последваха бурни аплодисменти, мигове на радост и много детски усмивки.

Top