Грейна коледната елха в Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Грейна коледната елха в Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хиляди асеновградчани се стекоха на площада с децата си

Грейна коледната елха в Асеновград, центърът на града вече е празнично осветен. Това стана снощи на голямо градско тържество на обновения централен площад „Академик Николай Хайтов“.

Хиляди асеновградчани се стекоха на площада с децата си, за да участват в празничната веселба.

Тържеството започна с празнична програма, клоуни и певци забавляваха малчуганите и техните родители, баби и дядовци. Последваха изпълнения на детски състави от Асеновград. Малки коледарчета също отправиха своите наричания за здраве, берекет и благополучие.

Лично кметът на града д-р Христо Грудев запали светлинките на елхата. Тази година тя е нова,  с височина 9 метра, диаметър 4 метра и наподобява естествено коледно дърво. За първи път елхата е разположена върху козирката на новия площад.

Д-р Грудев пожела на всички да са много здрави и да посрещнат предстоящите светли празници с най-близките си хора.

„Наближава най-вълшебното време от годината, когато всеки дълбоко в душата си се надява, че ще стане чудо и мечтите ще се сбъднат. Надявам се украсената елха да Ви донесе радостни емоции и топлина, преди и по време на тези чудесни празници. На всички Вас пожелавам да сте здрави, а дните Ви – изпълнени с много усмивки, споделени мигове с най-близките, с моменти на равносметка за изминалата година и безброй пожелания и мечти през настъпващата 2023 година! А на всички именици желая крепко здраве, щастие, сбъднати мечти и благополучие на Вас, Вашите близки и любими хора!“, обърна се кметът към присъстващите на площада.

1 2

Подобни статии

Top