Грейна коледната елха в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Коледния дух превзе града под тепетата

С бляскава церемония за пореден път бяха запалени светлинките на коледната елха в Пловдив. В първия декемврийски ден, заедно с коледното дърво, грейна и цялата коледна украса на града под тепетата.

Кметът Здравко Димитров лично включи празничните светлини на 13-метровата коледна елха на пл. „Стефан Стамболов“.  Той отправи и поздрав към своите съграждани.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски. Пловдивското Коледно дърво тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона.

Дядо Коледа също присъстваше на церемонията и забавляваше малчуганите и техните родители.

На откритата сцена тази вечер своя музикален поздрав поднесоха към пловдивчани Хорът на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, с ръководител Милка Толедова и децата от вокална група „Магия“ от „Арт Войс Център“, с ръководител Румяна Иванова. Водещ на церемонията бе Снежана Павлова.

За първи път на Копчетата има специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи, могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец.

Талантливите възпитаници на гимназията в монтираха днес изработения от тях красив декор с елхички, ангели и снежни човеци, в които има специални места за желаещите да се фотографират с лицето си в празнична атмосфера. Учениците не за първи път си партнират с отдел „Култура, археология и културно наследство“. Тяхно дело бе украсата и програмата в Цар Симеоновата градина за 1 юни, украсата пред общината за Баба Марта, украсата в Дома на културата в предходните години, а заедно с възпитаниците на НХГ „Цанко Лавренов“ и на великденските яйца в градинката на пл. “Стефан Стамболов“.

Накрая празникът завърши с празнични илюминации.

Подобни статии

Top