Грейна коледната елха в Пловдив (СНИМКИ) - DC news

Грейна коледната елха в Пловдив (СНИМКИ)

Кметът Здравко Димитров и децата от Хора на пловдивските момчета и ансамбъл „Дилянка“ запалиха светлинките на елхата

Коледната елха пред общината в Пловдив грейна. Светлините на елхата бяха запалени от кмета Здравко Димитров и децата от Хора на пловдивските момчета, в присъствието на Дядо Коледа и много пловдивчани, въпреки дъжда.

Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона.

Преди да запали светлините на коледното дърво кметът Здравко Димитров пожела на събралите се хора на площада да бъдат добри и да се гордеят със самочувствието на пловдивчани.

Помощници на градоначалника бяха малчуганите от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова и музикален съпровод Юлия Петрова, както и танцьорите от ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева. Децата изпълниха две песни и отброиха до десет преди елхата да грейне.

Източник и снимки: Радио Пловдив

Подобни статии

Top