Грейват светлините на коледното дърво в Асеновград

Боби шоу и   спектакълът „Коледно сияние“  дават началото на Рождественските празници  в Асеновград

Светлините на коледната елха в Асеновград ще бъдат запалени тази вечер. Официалното коледно дърво е отгледано пред Общината, където е било специално засадено преди повече от 15 години. То е  украсено за първи път тази година за Рождественските празници. Цветни лампички, снежинки и други интересни фигури ще допринесат за приповдигане на настроението и коледния дух в Асеновград.

Коледните тържества започват с  детския спектакъл на Боби шоу „Коледно сияние”.  В празника  ще участват още денсформации от града, на сцената ще се изявят и децата в неравностойно положение.

Празничната програма по запалването на коледните светлини на Асеновград започва в 17: 30 часа.

Тържествата по традиция ще продължат през целия месец декември, а кулминацията е в последния ден на месеца  с новогодишна наздравица с оркестър „Паскалев бенд” и празнични илюминации.

През дните до Рождество ще звучат златните песните на Тончо Русев в изпълнение на  Петя Буюклиева, Милена Костова и детски музикални школи. Празничната програма е богата на концерти, изложби, представления, базари и спектакли. „Коледна приказка” ще разкажат музикантите от „Симфониета Враца”, танцова формация „Етноритъм” ще ни посрещне на площада с много настроение, в Градската библиотека ще бъде открита единствената по рода си в страната мултифункционална зала на големия художник Коста Форев.

Всички мероприятия от коледно-новогодишната програма на Община Асеновград са посветени на благотворителната кампания за 4-годишната Ева Чолакова. Ще бъдат поставени благотворителни кутии в залите и на площада при външните изяви.

 

 

Подобни статии

Top