Григор Димитров: Турнирът в Барселона е много специален за мен - DC news

Григор Димитров: Турнирът в Барселона е много специален за мен

Гришо стартира във втория кръг утре срещу световния №52 Федерико Кория

„Турнирът в Барселона е много специален за мен. Живях тук доста години и всеки път, когато идвам, винаги се чувствам отлично на корта. Дано тази година също да изиграя добри мачове и да се наслаждавам на играта. В момента искам просто да дам всичко от себе си“, заяви Григор Димитров в кратко интервю за Tennis TV преди пред старта на надпреварата в Катуния. Българинът се класира директно за втори кръг, където утре ще се изправи срещу световния №52 Федерико Кория.

Българинът записа именно тук първото си участие в ATP турнир. „Мина доста време оттогава. Мисля, че беше преди 14 години. Помня, че тренирах на корта до мястото, където живеех, когато изведнъж някой дойде и ми каза: „Трябва да тръгваш, защото ти дадоха „уайлд кард“ за квалификациите“. Веднага си взех нещата и малко след това вече бях на корта. Освен това нерядко тренирам тук, така че имам доста истории, свързани с този турнир“, обясни той.

„Израснах на клей и затова смело бих могъл да кажа, че ми харесва да играя на тази настилка. Резултатите ми може би не са толкова постоянни, тъй като съм имал някои много добри, но и някои много лоши, но ситуацията е такава, каквато е. Клеят е много комплексна настилка и ако развиеш умението да се движиш добре по корта и да разчиташ играта, това определено ще ти помогне много. Това ще е едва втората ми седмица от сезона на клей, така че все още няма за какво толкова да мисля. Трябва просто да играя своята игра, и освен това всеки ден да се трудя упорито и да полагам усилията, необходими за добро представяне на тази настилка. Няма как да тренираш по 30-40 минути и да очакваш да се представиш добре. Необходимо е да прекараш няколко часа на клей, за да можеш да си на ниво за мача“, коментира Димитров.

Той се върна и на последното си засега участие – в Монте Карло. „До голяма степен седмицата беше доста обикновена, ако мога така да се изразя. Започнах подготовката си за сезона на клей малко по-късно от другите играчи и това ми помогна да установя на какво ниво съм и върху какво имам нужда да работя. Трябваше да се съсредоточа върху най-важните неща, тъй като имаше и много фактори, които са извън моя контрол. Казах на екипа ми, че трябва да се концентрираме върху това, което е необходимо да направим, и да видим какво ще се получи. След това малко по малко, ден след ден, изградих една много стабилна основа“, продължи ракета №1 на България.

За финал той беше попитан: „В момента сме до басейна, в който скача шампионът след финала. Би ли ти се искало да се гмурнеш там в неделя?“. „Това е интересен въпрос, тъй като по-рано днес с физиотерапевта ми минахме оттук и му казах: „Между другото, знаеш ли, че който спечели турнира, трябва да скочи вътре?“. Той помисли, че се шегувам, но му казах, че такава е традицията. Надявам се, че в неделя ще мога да скоча и да оцветя всичко в червено. Това е много готин ритуал, а освен това тази година ще има различен шампион, така че не бих имал нищо против да съм аз“, завърши Григор Димитров.

Подобни статии

Top