Грипна ваканция в Пловдивско! От днес училищата в областта затварят врати заради епидемията

Учениците в Пловдивска област излизат в грипна ваканция.

Регионалната здравна инспекция в Пловдив обяви грипна епидемия за цялата област. Решението влиза в сила от днес и обхваща всички общини. Причината е нарастването на заболелите от грип.

Всички ученици са в грипна ваканция до 4 февруари включително и ще са на училище на 6 февруари, когато започва вторият срок. 5 февруари е даден на децата като  междусрочната ваканция.

„Във връзка със зачестилите уведомителни писма от кметове на общини и директори на учебни заведенията в Пловдивска област за увеличаващия се брой отсъстващи ученици поради заболяване от грип и ОРЗ, потвърдено и от ОПЛ по места, РЗИ Пловдив обявява грипна епидемия  на територията на Пловдивска област“, уведомяват от РЗИ.

Предписанията на здравната инспекция  са връчени на Регионалното управление на образованието, които трябва да създадат организация за преустановяване на учебните занятия от 29.01 до 04.02.2020 г. включително.

Ограничителните мерки, въведени заради усложнената  епидемична обстановка и повишения брой заболели от остри респираторни заболявания  продължават.

Детските ясли и градини ще останат отворени, но филтърът ще бъде много строг и всяко дете с леки симптоми ще бъде връщано вкъщи.

Подобни статии

Top