Гришо: Благодаря на публиката за страхотната подкрепа!

Следващият ми съперник ще играе у дома си, но аз ще се концентрирам върху моето представяне и моите положителни страни

„Може би един от най-трудните ми жребии в турнир от Голям шлем. Да играеш срещу Чилич не е никак лесно. Доволен съм, че още от началото намерих играта си и влязох в ритъм. Да спечелиш по подобен начин е голям бонус. Струва ми се, че той бе напрегнат. Периодът е труден за него. Аз наложих на сигурността и мисля, че мога да извлека доста позитиви от тази победа“, заяви Григор Димитров след победата си над Марин Чилич в първия кръг на Australian Open.

​“Подготовката за турнира бе съвсем различна. Всичко, което правехме, бе различно, трябва да се адаптираш и да импровизираш. Последните няколко седмици бяха трудни, но все пак сега е важно кой как ще започне и как ще влезе в ритъм. Бях фокусиран върху играта си и върху страхотната подкрепа, която получавам тук. От доста време не съм играл пред публика, ще се опитам да се насладя на всеки един момент.“

„Смятам, че успявам да организирам времето си добре. Подготовката ми върви чудесно. Все пак съперникът ми е представител на домакините, той играе у дома си. Това е плюс за него, но аз ще се фокусирам върху добрите и лошите моменти от мача и ще опитам да сторя същото“, завърши Гришо, който в следващия кръг ще се изправи срещу австралиеца Алекс Болт.

Местното момче отстрани словака Норберт Гомбос с 6:2, 6:2, 4:6, 6:3.

Подобни статии

Top