Гришо: Бях спокоен във важните моменти (ВИДЕО)

Българинът се върна към момента, когато едва на 17 години победи Томаш Бердих именно в Ротердам

Спокойствие – това бе ключът за Григор Димитров в първия му мач в Ротердам този сезон, в който надигра Денис Шаповалов с 6-3 7-6(3). В много моменти от двубоя срещу 20-годишния канадец си пролича, че бившият №3 има опита и увереността да изгражда много целенасочено точките и да действа зряло, принуждавайки опонента да греши.

„Нямаше много ритъм“, каза финалистът от 2018 след победата, цитиран от atptour.com. „Нямаше много дълги разигравания, но успях да поддържам контрола. Бях спокоен във важните моменти и излизах на мрежата, когато беше нужно. Като цяло, свърших много добре нещата, които трябваше да направя“.

Преди две години първата ни ракета игра финал срещу Роджър Федерер в Ротердам и днес показа колко приспособим е на корта в зала „Ахой“. Григор сервираше на добро ниво, а най-много впечатли с играта си от форхенд страната, с която налагаше своето собствено темпо. Въпреки това призна колко опасен е канадецът.

„Денис е качествен играч. Сервисът му е много опасен, особено на закрито. Той е левичар и е много неудобен, но всъщност аз обичам много да играя срещу левичари. Опитвах да използвам всяка малка възможност, която имам, за да съм сигурен, че ще сграбча тези моменти“, каза Григор.

„Добрите ми ретури бяха много важни днес“, сподели българинът, който продължава напред срещу Феликс Оже-Алиасим или Ян-Ленард Щруф.

Той се върна и към момента, когато беше само на 17 години и изгря на голямата сцена с победа срещу Томаш Бердих именно в Ротердам.

„Винаги пазя добри спомени от турнира в Ротердам, защото тук, през 2009, направих своя дебют на ATP ниво.

Подобни статии

Top