Гришо е най-младият капитан в ATP Cup

Българите играят в Сидни срещу Белгия, Великобритания и Молдова

Григор Димитров ще бъде най-младият капитан в първото издание на отборния турнир ATP Cup. Надпреварата ще се проведе от 3 до 12 януари, а вчера официално бяха съобщени имената на предводителите на 24-те състава в Австралия.

„Лъвовете“ са в група „С“ в Сидни, където ще играят срещу Белгия, Великобритания и Молдова. Капитан на островитяните ще бъде местната легенда Тим Хенман. Водач на „червените дяволи“ ще е Стив Дарси, а на бившата съветска република – Владимир Албот.

Справката показва, че само четирима тенисисти все още са активни от всички заявени имена на водачи на отбори в турнира. Освен Григор такива са Дарси, Жил Симон (Франция) и Ненад Зимонич (Сърбия). Със своите 28 години Димитров е най-младият капитан, предвид че Симон е на 34, а Дарси на 35.

Сред водачите на различните отбори личат имената на легенди като Борис Бекер (Германия), Марат Сафин (Русия), Томас Мустер (Австрия) и Гастон Гаудио (Аржентина). Отборите са разпределени в 6 групи, всяка с по 4 тима. Победителят във всяка се класира на 1/4-финалите, където ще намерят място и двата най-добри отбора, заели второ място в групата си.

Срещите на България ще се играят в Сидни. Нашите излизат срещу британците в първия си мач на 3 януари от 08:30 часа, два дни по-късно „лъвовете“ се изправят срещу Молдова от 01:00 часа, а на 7 януари националите играят с Белгия от 08:30 часа.

В състава Григор Димитров заяви още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Подобни статии

Top