Гришо е по-добре – няма температура и дробовете му са чисти!

От АТП пожелаха бързо възстановяване на българина и останалите заразени с COVID-19

Състоянието на Григор Димитров се подобрява след дадената положителна проба за Covid-19. Първата ни ракета няма температура, а направеният скенер на белите дробове показва, че те са чисти.

Това обяви в интервю за „Тази сутрин“ по bTV мениджърът на топ тенисиста ни Георги Стоименов. Самият той е дал отрицателна проба за коронавирус. Вчера той и цялото му семейство са се тествали.

„Всички около Григор са с негативни резултати от тестовете“, каза Стоименов.

„Разбира се, че е притеснен“, сподели той за бившия №3. „Основното притеснение на хората по принцип е, че има тежки случаи на развитие на този вирус. Но основното притеснение на Григор е, че изкара малко повече от 3 месеца в пълна изолация. Беше в идеална среда за добра спортна подготовка. Той беше изолиран буквално до последния момент, преди да се качи на самолета за Белград“.

„Този вирус почерни тези три месеца. Не казвам, че всичко отива на вятъра, но това е двуседмичен период, в който той няма да тренира. Това ще наруши ритъма му“, каза мениджърът на Григор.

„От здравословна гледна точка – това са здрави момчета. Смятам, че бързо ще се възстанови“, сподели Стоименов.

Както знаете, треньорът на първата ни ракета Крис Гро също даде положителна проба за Covid-19. Мениджърът на Григор сподели, че наставникът е останал в Хърватия след турнира в Задар, докато топ тенисистът ни се прибра в Монте Карло.

В същото време физиотерапевтът на Димитров – Алгис Христов, също се зарази от коронавирусна инфекция.

„Родителите му са добре“, каза Стоименов относно Григор. „Треньорът му остана в Хърватия – и той довчера беше добре, не съм го чувал в последните 12 часа. Алгис Христов е доста добре, той е здраво момче и вярвам, че ще се оправи“, сподели мениджърът на първата ни ракета.

Демонстративните турнири, организирани от Новак Джокович в Белград и Задар, бяха критикувани сериозно още преди излизането на новината за инфекцията на българския състезател, но след нея реакциите станаха още по-бурни.

„Излишно е да се мисли по въпроса откъде е започнала цялата история. Говори се за разни партита. Наистина неспазване на регулации, ако въобще има толкова сериозни в Сърбия. Всички обичаме истории и обичаме да си ги произвеждаме. Излишно е да се разсъждава. До степен, в която няма абсолютна изолация, всичко е възможно. Опитахме да анализираме нещата – кой, как и откъде може да е дошло, но е трудна работа, до никъде не води.

Всеки се опитваше да ги спазва, но емоцията, която съпровождаше играчите, свързана с това, че не са се виждали 3-4 месеца… Всеки се чувстваше доста освободен. Може би това ги е накарало да прекрачат някои граници. По отношение на хората – знаете, че стадионът беше за 4000 човека и беше пълен. Имаше страшно много привърженици, които се снимаха с всеки един от тях и ги следваха на местата, на които беше позволено. Спазваше ли се? Условно. Но очевидно емоцията надделява над съществуващите правила в Сърбия“, каза Стоменов.

От Асоциацията на професионалните тенисисти пожелаха бързо възстановяване на Григор Димитров и останалите, заразени с коронавирус.

Подобни статии

Top