Гришо е разочарован: Може би трябва да направя стъпка назад (ВИДЕО)

Тялото на българина не издържа във втори пореден важен турнир

Първата българска ракета Григор Димитров сподели, че все още няма ясна диагноза каква е контузията, която го измъчва в гърба. Тенисистът даде ексклузивно интервю за БНТ от кортовете в Париж.

Григор Димитров отпадна в първия кръг на Ролан Гарос, след като се отказа при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3 срещу Маркос Гирон (САЩ) заради травма.

„Да, за жалост два от турнирите за Големия шлем завършиха така. Може би трябва да направя стъпка назад и да започна да се подготвям по малко по-различен начин. Може би трябва да седнем с отбора и да помислим какво не правим правилно в момента. Очевидно в един от най-важните моменти, и то при такъв резултат, просто тялото ми не издържа. Няма смисъл да стоя в мача“, сподели Григор Димитров пред специалния пратеник на БНТ в Париж Калин Гугов.

Българинът тотално доминираше през първите три сета и след като поведе с 5:1 в третия, започна видимо да изпитва силни болки. Маркос Гирон се възползва и спечели шест поредни гейма. Григор Димитров поиска медицински таймаут, но след завръщането си на корта не успя да покаже пълните си възможности.

„Да, на турнира в Ница нямах самата настройка, не знаех колко време ще издържа на корта, затова се отказах. След днешния мач няма какво да кажа, освен това. Опитах се до края, знаех, че една точка ми трябва, имах възможността от форхенд, пропуснах го. Това е“, добави още разочарованият Григор.

„Стана в такъв момент, аз дори самият не очаквах. И нищо не мога да направя в момента. Със сигурност след този мач щях да имам два дни и да си почина, но можем само да гадаем какво щеше да се случи. Днес се случи в такъв момент, а друг път може да е в самото начало на мача. Може би по-добре, че така стана, за да разбера какво става“, допълни българинът.

„Не знаем какво е (контузията – бел. ред.), знаем само, че мускулът започва да се схваща само когато играя. Когато имам повече време, може би в следващата седмица, ще знаем повече. Няма смисъл да гадая“, завърши Григор Димитров.

Подобни статии

Top