Гришо е в групата на Надал на финалите на АТП в Лондон

Григор Димитров попадна в група „Пийт Сампрас“ заедно с Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен

Най-добрият български тенисист и №6 в света Григор Димитров попадна в групата „Пийт Сампрас“ за финалите на АТП в Лондон. Водач в нея е световният №1 Рафаел Надал. В групата са още Доминик Тийм и Давид Гофен.

В групата „Борис Бекер“ водач е световният №2 Роджър Федерер, а в нея попаднаха още Александър Зверев, Марин Чилич и Джак Сок.

Гришо е записвал победи над всеки един от предстоящите си съперници в групата, но има положителен баланс само срещу Давид Гофен  – 3 победи и 1 загуба. Най-лошо е съотношението му срещу Рафаел Надал – 1 победа, 10 загуби, а срещу Доминик Тийм статистиката е 1 победа и 2 загуби. Трябва да се отбележи, че австриецът изпитва сериозни затруднения на настилката, на която ще се проведе състезанието, което е допълнителен бонус за Григор. Рафаел Надал пък се бори с контузия и едва ли ще е в най-добрата си кондиция.

Другата група изглеждаше далеч по-неудобна за Димитров, като той има отрицателен баланс срещу всеки от членовете й. Така се отлага и евентуалният сблъсък с единственият непобеден от него състезател на финалите – Роджър Федерер.

За полуфиналите се класират двамата най-добре представили се от всяка група, като водачът от „А“ се изправя срещу втория от „Б“ и обратно. За класирането в групите най-голямо значение има броят на победите, след което се взима предвид броят на изиграните мачове (играч с две победи и загуба е по-напред от друг само с две победи). Тайбрек се играе, ако двама от участниците имат еднакви показатели.

Освен огромен награден фонд, турнирът носи и много точки – всяка победа в групите е равносилна на 200 точки за класацията. Шампионът ще спечели максимум 1500 точки и $2 549 000 в сингъла и $486 000 при двойките.

Турнирът започва на 12.11 (неделя) и ще продължи до 19-и ноември.

Подобни статии

Top