Гришо – един от джентълмените на корта в десетилетието (ВИДЕО)

Българинът бе включен в класацията на АТП с 2 прояви на спортсменство на корта

След като попадна в най-различни класации на десетилетието – например за най-добри изпълнения и най-дълъг престой в Топ 10 на световната ранглиста, Григор Димитров бе отличен и за спортсменството, което показва на корта. 28-годишният хасковлия намери място в клип на ATP, включващ някои от най-добрите примери за проява на спортсменство през последната декада. При това не с една, а с две такива прояви.

Компания на Димитров във въпросното видео правят Стан Вавринка, Анди Мъри и други играчи, а на най-добрия ни тенисист е обърнато внимание заради проявено благородство и съчувствие към британеца Кайл Едмънд по време на мача между двамата на турнира в Бризбън през 2018 година, както и към дете, подаващо топките. Вторият случай е от двубоя на първата ни ракета срещу канадеца Васек Поспишил на “Мастърс”-а в Шанхай през 2016 година.

Това далеч не са единствените примери за проявено на корта благородство от страна на трикратния полуфиналист в турнирите от “Големия шлем”. През март 2014 година Григор показа загриженост към момиче, подаващо топките, на което му прилоша по време на мач на българина с японеца Кей Нишикори в Маями, а на “Мастърс”-а в Париж през 2018 година Димитров помогна на испанеца Роберто Баутиста Агут да се изправи по-лесно на крака след едно разиграване.

Подобни статии

Top