Гришо: Фанатик съм на тема пране, маниак и в писането на бележки (ВИДЕО)

Много съм добър в правенето на бисквитки с шоколадови парченца, разкрива брадясалият като отшелник българин пред официалния сайт на АТП

Григор Димитров сподели как минават дните му в Калифорния, където се намира откакто кризата с коронавируса се задълбочи. Пред официалния сайт на ATP 28-годишният българин сподели, че е фанатик на тема пране и е вманиачен в писането на бележки.

„След като бе обявено, че турнирът в Индиън Уелс е отменен, реших да остана в западното крайбрежие на САЩ. В общи линии дните протичат по един и същ начин, но съм в много добро разположение на духа, честно казано. Човек трябва леко да се пренастрои, но мисля, че е добре да можеш да разпуснеш, да си пуснеш брада или да правиш нещо друго“, споделя Григор.

Въпреки необичайната ситуация, Димитров признава, че се опитва да структурира деня си, за да не е хаотично ежедневието му и да не губи ритъма си. Григор се опитва да си ляга навреме, да става рано и да бъде продуктивен сутрин. Той смята, че ранното ставане е важно, както и миенето на ръце възможно най-често.

„Луд фанатик съм, когато става дума за пране. Пера си дрехите два пъти дневно“, разкрива бившият №3 в света.

На разположение на Григор са скромна фитнес зала и малка баскетболна площадка, където той тича и се разхожда.

„Да поддържаш добрата си физическа форма всеки ден е ключово. Винаги можеш да намериш начин да правиш упражнения, дори вкъщи. Не е лесно, но това говори за твоя характер и ти позволява да научаваш повече за себе си“, отбелязва единственият ни представител в световния тенис елит.

В момента Гришо е в Калифорния заедно с треньора си Крис Гро, където прави упражнения гол до кръста. Отлично се вижда, че в условията на самоизолация българинът е пуснал брада почти като отшелник.

Димитров посочва още, че храненето също е важно, но в момента си позволява да похапва и неща, които би пропуснал, ако се намираше в състезателен режим.

„Много съм добър в правенето на бисквити с парченца шоколад“, споделя бившият шампион на „Уимбълдън“ и US Open при юношите.

„Обущвам си много със семейството и приятелите в последно време. При жертвите, които правим като спортисти, понякога е трудно да си най-добрият приятел, който би искал да бъдеш за любимите си хора. Сега имаш шанс да укрепиш връзката си с тях и просто да ги изслушваш“, казва още Григор.

Той споделя, че повечето свободно време му дава възможност да мисли върху това какво иска да прави в бъдеще, след като професионалната му тенис кариера приключи и какви неща желае да реализира извън корта.

„Навсякъде имам хвърчащи листчета в случай, че в главата ми се роди някоя идея или мисъл, на която искам да обърна повече внимание по-късно с агентите ми или с моето семейството“, разказва Димитров.

„Започвам курс в Harvard Business School след няколко седмици. Това е нещо, което винаги съм искал да направя. Обичах да съм в училище, но не съм имал шанса да почувствам това в степента, в която съм искал. Сега имам нужното време да направя нещо ново и различно“, разкрива Григор.

Бившият полуфиналист на „Уимбълдън“ и Australian Open коментира и дарението, което наскоро направи за болницата в родния си град Хасково. Григор дари респираторни апарати, подпомагайки по този начин борбата с коронавируса в България. Димитров споделя, че следи внимателно случващото се в родината му и се надява да бъде от полза на страната си.

Григор има желание да се занимава по-сериозно с благотворителност в бъдеще, но сега „здравето е най-важното нещо“ и хасковлията се надява, че скоро отново ще можем да правим свободно нещата, които обичаме.

28-годишният българин намери място в класацията за Топ 50 на най-добрите изпълнения и разигравания в Тура за последните 10 години не с едно, не с две, а с цели три свои точки. Трябва да се отбележи, че и трите точки, в които Григор излиза победител след страхотни отигравания, са в Топ 20.

Подобни статии

Top