Гришо и Блейк забавляваха деца от нюйоркска клиника (СНИМКИ)

Някои 20-те щастливци от Куийнс за първи път хванаха ракета за тенис в компанията на българина и на американската звезда Джеймс Блейк

Безброй деца по целия свят си мечтаят да посетят US Open, но това се отдаде на 20 щастливи малчугани от клиниката „Returning the Love“ от нюйоркския квартал Куийнс. Те имаха щастието да бъдат посрещнати и от две от най-големите звезди на тениса – децата прекараха един незабравим час в компанията на американската легенда Джеймс Блейк и на българската звезда Григор Димитров, пише официалният сайт на US Open.

Блейк за първи път е гледал професионален тенис на комплекса „Флашинг Медоус“, а по време на кариерата си играе 13 пъти на сингъл, като достига до четвъртфиналите през 2005-а и 2006-а година. За радост на малчуганите, Блейк е роден и израснал в Ню Йорк, което го направи още по-голям пример.

Григор Димитров, който този сезон е поставен под №8 в основната схема, е играл тук 7 пъти, като печели и титлата при момчетата на US Open през 2008-а година. Той поигра с децата на един от кортовете, които се намират през комплекса.

„Велико е. Всеки път, когато правим нещо подобно, винаги е удоволствие да общувам с децата, да им отделя време, да ги запозная с обстановката около и на корта, да поговоря с тях. Приятно е да поиграем и се надявам някое от тях да получи вдъхновение.

Снимки: usopen.org

Подобни статии

Top