Гришо: Мога да победя Джокович, правил съм го и преди - DC news

Гришо: Мога да победя Джокович, правил съм го и преди

Балканското дерби от 3 кръг на Australian Open е в 10:00 часа тази сутрин

„Оценявам всяка възможност да бъда на корта, но не искам да съм в тези мачове само заради участието. Вярвам, че мога да побеждавам играчите като Новак, тъй като съм го правил и преди. Искам да продължа да се боря. Всеки преминава през свои собствени битки, които са много по-различни от тези на останалите. Това са мачовете, заради които продължавам да играя. Не съм участвал в подобен сблъсък от много време“, обяви Григор Димитров пред сайта на АТП в навечерието на мача си Джокович от третия кръг на Аустрелиън Оупън.

Гришо ще се изправи срещу Новак Джокович в 10:00 часа тази сутрин, като двамата ще открият вечерната сесия на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн Парк.

„Психологическото предимство е на страната на Новак. Признавам си, че много често беше по-добър от мен във важните моменти. Въпреки това съм оптимистично настроен. И двамата сме в тура от много дълго време. Както той, така и аз се опитвам да се усъвършенствам непрестанно. Да, някои от мачовете помежду ни бяха много оспорвани. Има нещо, което трябва да докажа на себе си. Сега се изправям срещу същия играч, но в различен мач“, добави първата ни ракета.

„Джокович е фаворит, разбира се, но аз също имам своите шансове. Това е причината всеки от нас да играе тенис – за да се изправя срещу най-добрите играчи на най-големите кортове. Няма да се задоволя с нищо по-малко. Сигурен съм, че съм способен да играя на най-високо ниво, но няма как да знаем резултата предварително. Ще дам сто процента от себе си и ще направя всичко възможно, за да се подготвя по най-добрия начин. Какво ще стане след това – ще видим“, каза още Григор.

Българинът сподели, че планира да се наслади на момента, точно както се наслаждава на времето си в Мелбърн през последните седмици.

„Често ходя на плажа и излизам на дълги разходки. Улиците на Мелбърн са ми много познати, тъй като идвам тук вече 14 години. Имам своите малки тайни места, на които ми харесва да ходя. Винаги е страхотно да започна сезона от тук“.

Димитров е категоричен, че все повече оценява малките неща в живота извън тениса.

„Най-учудващото е, че нещата, които ме накараха да погледна на живота от много по-различен ъгъл, нямаха нищо общо с тениса. Семейството и приятелите ми помогнаха да стигна до този етап. Навлизам в много хубав период от живота, в който все повече оценявам малките неща. Не знам още колко време ще играя. Ще бъда на корта, докато мога, със сигурност оценявам все повече всяка следваща година в Тура. Това ми дава много енергия. Преди всеки сезон се вълнувам така, както в началото на кариерата си. Мисля, че това е много добър знак“, завърши първата ни ракета.

Снимка: Getty Images

Подобни статии

Top