Гришо може да откаже „Ролан Гарос“

Българинът се присъедини към Надал, Джокович, Вавринка и Фонини, които не желаят турнира да бъде само седмица след US Open

Григор Димитров не е сред тенисистите, които искат да играят на „Ролан Гарос“ седмица след US Open, поне според Фабио Фонини. Както е известно, турнирът в Париж бе преместен за периода 20 септември – 4 октомври заради пандемията от коронавирус и ще започне малко след като надпреварата в Ню Йорк приключи.

„Не съм съгласен да играя на „Ролан Гарос“ само седмица след US Open“, каза Фонини в интервю за „Daily Express“.

„Чух се с много хора, когато ATP решаваше какви действия да предприеме. Фелисиано Лопес, който е директор на турнира в Мадрид, Стан Вавринка, Григор Димитров – всички сме на едно мнение. Никой не искаше да играе (б.а. – на „Ролан Гарос“)“, сподели италианецът.

„Не говоря само от свое име, а и от името на играчи като Надал и Джокович, които винаги стигат до последните кръгове. Да играеш четири седмици в месеца на турнир от Големия шлем не е много полезно“, смята Фонини и допълва, че времето за възстановяване между „Ролан Гарос“ и надпреварата в Ню Йорк ще е прекалено малко.

„Ролан Гарос“ вече не фигурира в програмата на Новак Джокович, става ясно при справка на официалния сайт на световния №1.

Френската тенис федерация не съгласува решението за преместването на турнира нито с останалите надпревари от Големия шлем, нито с ATP, WTA и ITF. Много от официалните лица в тениса останаха шокирани, като споделиха, че са научили новините от медиите. Президентът на федерацията Бернар Гуидичели пък отговори, че е предупредил предварително всички асоциации и федерации.

Вицепрезидентът на немската тенис федерация Дирк Хордорф преди дни предупреди организаторите на „Ролан Гарос“ или да променят това свое решение, или да бъдат готови да „усетят последиците“.

„Едностранното поведение на организаторите получи критики от всички и просто мога да прогнозирам, че Ролан Гарос няма да бъде преместен във времето, както беше планирано“, каза вицепрезидентът на тенис федерацията на Германия.

„Или да работят с цялото тенис семейство, за да изработят разумен план, или ще усетят последиците от страна на цялото тенис семейство“, каза Хордорф, цитиран от The Guardian. Той има предвид, че ATP и WTA може да не осигурят точки на нито един от участниците на „мейджъра“ в Париж.

Както е известно, ATP, ITF и WTA официално взеха съвместно решение да няма тенис турнири поне до 13 юли. Позицията бе публикувана след решението на All England Club да отложи „Уимбълдън“.

Подобни статии

Top