Гришо: Намерих правилния човек, който да ме изстреля напред! (ВИДЕО)

Българинът разкри истината за работата си с Андре Агаси след като се класира за втория кръг на Australian Open

Григор Димитров изглежда най-сетне намери правилния човек, който да го изстреля нагоре в големия тенис. Българинът успя да обърне в първия кръг на Australian Open сърбина Янко Типсаревич след 4:6, 6:3, 6:1, 6:4, а във втория кръг ще срещне уругваеца Пабло Куевас.

„Миналото си е минало. Знаех, че Типсаревич е много коварен съперник, знам и как може да играе, защото сме се срещали преди. Просто гледах напред и си играех мача. Бях фокусиран, защото това е първият ми двубой от Големия шлем за годината“, заяви Гришо на пресконференцията си след мача.

„С Андре Агаси започнахме в средата на миналата година. С Дани седнахме да поговорим за бъдещите ни цели и решихме да се обърнем към него. Познавам Андре още когато бях на 14 години. Прекарал съм известно време с него в миналото в Лас Вегас. С привличането му в екипа ни ние искахме да добавим легенда, която е постигала вече това, към което аз се стремя.

Той е човекът, на когото мога да имам 100 процента доверие. Стъпка по стъпка ние развихме нашите взаимоотношения и вече видяхте, че той е неотлъчно до Дани в първия ми мач тук“, разкри Григор Димитров.

„Андре е постигнал толкова много на корта. Аз вече просто съм по-добър човек. Точка. Всеки ден аз научавам нещо от него. Понякога нещата, които говори дори нямат абсолютно нищо общо с тениса. Ето днес преди мача говорихме за нещо съвсем друго. Беше нещо от рода на „О, това ме кара да се чувствам хубаво“. Той просто се стреми да ме държи фокусиран, да не забравям за хубавите неща в живота.

Прекарахме заедно и няколко дни извън корта, беше наистина прекрасно и обогатяващо. Засега обаче не смятам да разкривам какво сме си говорили, може би ще го направя в един по-късен етап.

А на корта, естествено, е супер взискателен, изстисква те до последно. Сякаш ние напълно си приличаме“, добави Гришо.

„За мен нещата започват да се развиват в правилната посока. Радвам се, че поне до момента не съм имал някаква тежка контузия.

Подобни статии

Top