Гришо напред в Монте Карло сред победа в три сета (ВИДЕО)

В третия кръг българинът ще се изправи срещу Филип Колшрайбер или Алберт Рамос-Виньолас

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се възстанови от трудно начало на мача и в крайна сметка стигна до обрат срещу №82 в ранглистата Пиер-Юг Ербер от Франция след 3:6, 6:2, 6:4 в отделните части във втория кръг на Мастърс 1000 турнир в Монте Карло.

Гришо допусна куп грешки в първата част, но постепенно намери играта си, за да постигне първа победа на клей на сигнъл през 2018-та година. В трети кръг Григор Димитров ще се изправи срещу Филип Колшрайбер или миналогодишния финалист в турнира Алберт Рамос-Виньолас.

Първият сет започна добре за Гришо със стабилен гейм, но началото се оказа единственото хубаво в тази част. Още в третия гейм първият сервис на Димитров изчезна, той допусна две двойни грешки, като с втората даде точка за пробив на съперника, реализирана от него след форхенд в аут на българина. Двамата размениха по два гейма, но при 3:5 Гришо изигра нов катастрофален гейм и след куп грешки предаде сета на Ербер – 3:6.

В третия гейм на втория сет Гришо притисна французина и първо стигна до 15:30 в подаването му, но Ербер изравни, а после и до две точки за пробив. Във всички напрегнати ситуации обаче французинът показа здрави нерви и майсторство и в крайна сметка взе подаването си. При 2:2 българинът се добра до две последователни точки за пробив и подпомогнат от втория сервис на съперника успя още от първия шанс да реализира първия си пробив в мача. Вдъхновен от това развитие Гришо се успокои и разигра, което му позволи в седмия гейм да стигне до нов пробив, а минути по-късно с гейм на 0 резултатът в сетовете беше изравнен – 6:2.

В началото на третия сет двамата размениха по два гейма, в петия Гришо започна с два невероятни минаващи удара за 0:30 в подаването на Ербер. Французинът успя да изравни, а след това спаси и точка за пробив при 30:40. След няколко равенства и предимства за Пиер-Юг, Гришо се добра до нова точка за пробив и този път принуди съперника да сгреши, повеждайки с 3:2. Сервирайки за затвърждаване, Димитров изигра най-слабия си гейм от много време насам, изгуби първия си сервис, допусна двойна грешка, а на точката за пробив изпрати топката в аут.

За щастие Гришо бързо преживя разочарованието, стигна до нови две точки да пробив още в следващия гейм и от втората бе точен. Този път пробивът беше затвърден сравнително лесно, а малко по-късно с гейм на нула мачът отиде на сметката на българина – 6:3 и 2:1 сета.

Подобни статии

Top