Гришо: Няма място за паника! (ВИДЕО)

Играя по-добре от предишните месеци, не искам да бъда негативен, заяви българинът след загубата от Кей Нишикори

„Няма място за паника“, обяви Григор Димитров, след като отпадна на четвъртфиналите на тенис турнира в Бризбейн. Българинът загуби от Кей Нишикори с 5:7, 5:7. Така японецът взе реванш за пораженето от Димитров на финала през 2017-а година.

„Той игра добре и напълно заслужи победата“, призна Гришо пред sportal.bg след двубоя.

„Със сигурност има неща, които мога да подобря. Според мен съм на прав път. Не искам да бъда негативен, защото нещата, които исках да опитам тези три мача до някаква степен се получиха. Тома ми дава малко повече увереност за Мелбърн. Там е 3 от 5 сета, което на мен ми харесва. Физически съм подготвен за това“, продължи Димитров.

„В ключови моменти сервисът ми не влизаше, някои от ретурите не се получиха… Това са детайли, които оказват влияние. Бях подготвен, знаех, че играя добре. Мачът можеше да се развие по различен начин. Имаше 2-3 момента в началото на първия сет, после във втория. Някои топки излязоха малко в аут, някои не минаха мрежата, но това е резултатът днес“, допълни 27-годишният българин.

„Играя много по-добре от предишните месеци. Аз го усещам. Като цяло правя по-добре нещата на корта. Има начини играта ми да стане още по-агресивна и по-ефективна. Това ще се стремя да направя тази година. Искам да съм по-агресивен. Защо трябва понякога да влизам в излишни разигравания? Но гледаме стъпка по стъпка“, завърши Григор, който малко след загубата се върна за тренировка на кортовете в Бризбейн.

Снимка: Getty Images

Подобни статии

Top