Гришо остава №8 в света, следващата седмица може да е в Топ 5 (ВИДЕО)

Ришар Гаске и Беноа Пер определят първия съперник на българина в Париж, вижте интервюто му за ATP

Григор Димитров запазва осмата си позиция в световната ранглиста. Миналата седмица първата ракета на България отказа участие в турнира във Виена, а през настоящата предстои да играе на Мастърса в Париж, където като поставен под №6 ще започне директно от втория кръг.

В Топ 10 има една промяна. Германският тенисист Александър Зверев измести от четвъртото място хърватина Марин Чилич, който през новата седмица е поставен под номер пет. Начело остава Рафаел Надал, следван от Роджър Федерер и Анди Мъри.

Вече е ясно, че Надал ще завърши годината като №1. Федерер, който спечели титлата в Базел, обяви, че няма да играе в Париж и по този начин няма как да настигне испанеца.

А Гришо ще научи съперника си за втория кръг в Париж тази вечер. Неговият първи опонент ще бъде определен от мача между Ришар Гаске и Беноа Пер. Двамата французи ще премерят сили в зала „Берси“, като мачът помежду им започва не преди 20:30 часа българско време.

След края на Мастърса българинът със сигурност ще подобри най-доброто си класиране до този момент. Очаква се Димитров да се изкачи с поне две позиции до №6, като той дори може да дебютира в Топ 5 при положение, че достигне с един кръг по-напред в турнира от Марин Чилич.

„На първо място обичам да играя в Париж. Живял съм в града, познавам го добре. А също и хората, идвайки тук толкова пъти. Без съмнение това е най-добрият ми сезон. Успях да поддържам постоянно ниво през цялата година. Спечелих големи турнири, пропуснах някои надпревари и това ми помогна да остана по-свеж и по-въодушевен от турнирите, в които играя. В крайна сметка резултатите показват всичко това. Голямо постижение е да бъда в Лондон не само за мен, но и за екипа ми“, коментира Григор Димитров в интервю за ATP.

1 2

Подобни статии

Top