Гришо открива Adria Tour в Задар

За мен е чест да участвам тук, отново усещаме очарованието на турнирите, заяви българинът на пресконференцията

Григор Димитров откри първия турнир от сериите Adria Tour в Белград и ще получи възможността да открие втория в Задар. Първата ни ракета се изправя срещу Борна Чорич в 15:00 часа българско време днес, съобщава tenniskafe.com.

Най-добрият български тенисист ще изиграе две срещи днес. В началото на вечерната сесия, в 20:00 часа той ще излезе на корта срещу квалификанта Педя Кръстин.

Вторият двубой за деня ще противопостави Александър Зверев и Данило Петрович, а след това ще дебютира и Новак Джокович – срещу Кръстин.

Андрей Рубльов и Марин Чилич ще сложат край на дневната сесия, а във втората среща от вечерната руснакът ще се изправи срещу Петрович.

Джокович – Чорич и Зверев – Чилич ще сложат край на днешната програма.

В същото време снощи участниците дадоха пресконференция, на която настроението бе на висота.

Първата ни ракета сподели какво е да бъде част от подобна компания след дългото прекъсване:

„За мен е чест да съм част от тази група. Не сме се състезавали от дълго време и е много приятно да се завърнем на корта, да усещаме отново очарованието на турнирите.“

Александър Зверев пък се пошегува с поражението си от Джокович в Белград:

„Повече не искам да играя срещу Новак  – стига ми. Шегата настрана, наслаждаваме се на Задар, на морето и природата. Хърватия е красива страна. Надявам се, че ще ѝ се наслаждаваме също толкова и след началото на мачовете.“

„Очаквам спектакъл както на корта, така и по трибуните. Благодаря на всички тенисисти, които приеха поканата ми за турнира“, заяви Новак Джокович.

Една от основните атракции на надпреварата ще бъдат местните звезди Чорич и Чилич.

„Благодаря ви. Много съм щастлив, че съм тук. Специални благодарности на Новак, който организира всичко. Когато играя тук, атмосферата винаги е била прекрасна и нямам търпение да започнем,“ каза Чорич.

„След дълга почивка ни очаква добър тенис. На всички ни липсва да се състезаваме и вярвам, че ще има както великолепни, така и спокойни точки. Играхме за Купа „Дейвис“ в Задар и сме сигурни, че чудесната атмосфера ще бъде повторена и сега,“ допълни Чилич.

Подобни статии

Top