Гришо отново е №4 в света от понеделник

Българинът не участва в турнир, но се възползва от отпадането на Марин Чилич в Истанбул

Най-добрият българин в световния тур Григор Димитров се завърна на четвърто място в световната ранглиста по тенис, която ще бъде обновена официално в понеделник. Българинът не участва в нито един турнир тази седмица, но се облагодетелства от поражението на Марин Чилич още в първия му мач в Истанбул.

Хърватинът отстъпи с 4:6, 2:6 на Малек Жазири, който измъчи докрай Димитров на осминафиналите в Барселона, а сега постигна първата победа в кариерата си над Чилич. Така гигантът не можа да защити единствената титла, която спечели миналата година. Съответно от актива му се отнемат автоматично 205 точки и той вече има 4 780, а Димитров е с 4 950.

Поражението на Чилич не е толкова изненадващо с оглед спада на резултатите му след Australian Open 2018, където игра финал, а преди това имаше полуфинал в Пуне (АТР250). Хърватинът тъкмо се завърна на корта след едноседмична почивка, която взе покрай сватбата си с Кристина Милкович и е очаквано да не бъде пределно концентриран за игра.

Димитров може да се доближи още до третия Александър Зверев, който сега е на четвъртфиналите в Мюнхен и също трябва да защити титлата си там, а в момента активът му е 5 035 и би станал 5 195 при нов трофей.

Гришо очаква днешния жребий на Мастърса в Мадрид и добро представяне там би подобрило още повече шансовете му да се върне под №3 в света.

Подобни статии

Top