Гришо отпадна още в първия кръг при дебюта си във Виена (ВИДЕО)

Българинът претърпя поражение в 3 сета от квалификанта Михаил Кукушкин

Григор Димитров загуби от квалификанта Михаил Кукушкин и приключи участието си на турнира във Виена още в първия кръг, където бе поставен под №3 в основната схема.

Българинът направи 65 непредизвикани грешки и загуби с 4:6, 6:4, 4:6 от казахстанеца с руски корени, който записа трета победа от четири мача срещу Димитров. Миша дори направи и хотшот срещу Гришо, който бе отбелязан от специалистите.

Българинът загуби подаването си в седмия гейм на първия сет, което се оказа достатъчно за Кукушкин, за да поведе в резултата.
Димитров изравни, след като направи пробив в последния гейм на втората част.

В третия сет българинът загуби подаването си още в началото, а Кукушкин успя да поведе с 3:1. В десетия гейм Димитров поведе с 40:0 и пропусна три възможност да направи резултата 5:5. Казахстанецът удържа подаването си и затвори срещата при първия си мачбол.

Българинът наниза 10 аса, но направи цели 11 двойни грешки. Димитров, който е №10 в световната ранглиста на АТП, заработи 16 280 евро от наградния фонд.

В следващия кръг Кукушкин, който е №71 в световната рангриста, ще срещне друг квалификант – Андрей Рубльов. Двамата играха един срещу друг в квалификациите, като казахстанецът стигна до победата, а руснакът също продължи напред като „щастлив губещ“.

Подобни статии

Top