Гришо отпадна в Ротердам след загуба от Феликс Оже-Алиасим (ВИДЕО)

Българинът отстъпи с 4:6, 2:6 от канадеца и не успя да достигне до първи четвъртфинал за сезона

Григор Димитров загуби с 4:6, 2:6 двубоя си срещу Феликс Оже-Алиасим в турнира ATP 500 в Ротердам. Българинът нямаше ден и във втория си мач в кариерата срещу Оже-Алиасим отстъпи – през юни миналата година тийнейджърът спечели 6:4, 6:4 на турнира „Куинс Клъб“ в Лондон.

Гришо започна ударно надпреварата в Ротердам и отстрани Денис Шаповалов, но снощи бе далеч от най-добрата си форма и не успя да си осигури първи четвъртфинал за годината.

Григор започна трудно в първия гейм, като при негово сервиране канадецът взе аванс от 30:0. Хасковлията обаче успя да обърне нещата в своя полза 40:30, след което при разиграване направи перфектно стоп-воле на мрежата и поведе в първия сет.

Последва бърз гейм на нула за сметката на Оже-Алиасим.

Гришо не срещна особена съпротива в третия гейм и отново поведе в резултата.

Феликс Оже-Алиасим взе четвъртия гейм на нула, а при последвалото центриране на българина поведе с 40:15. Григор успя да спаси първата точка за пробив, но след това прати сервис в аут, а при втория канадецът успя да спечели точката и осъществи пробив.

Шестият гейм започна отлично за Димитров, който поведе с 30:0. Последва точка за канадеца и нова за Григор – 15:40. Българинът изпусна първата точка за пробив, но успя да реализира втората и върна равенството.

Седмият грейм вървеше точка за точка, като при 40:30 Гришо направи неуспешен опит за къся топка в близост до мрежата. При следващото разиргаване канадецът получи точка за пробив, който веднага реализира след това, повеждайки отново.

Оже-Алиасим затвърди пробива в осмия гейм и поведе с 5:2, Григор намали на 4:5, но при сервирането на канадеца, първата ракета на България не успя да направи пробив и загуби първия сет с 4:6.

Вторият сет започна с гейм в полза на Димитров, но Оже-Алиасим изравни бързо. В третия гейм българинът допусна пробив и съперникът му поведе с 2:1 в резултата.

Българинът имаше точка за пробив в четвъртия, но канадецът успя да спечели подаването си и поведе с 3:1.

Топка на линията даде предимство на Григор при 40:40 в петия гейм, но канадецът изравни. Добър първи сервис затрудни Оже-Алиасим и Григор отново поведе, след което затвори гейма в своя полза.

Канадският тийнейджър спечели подаването си за 4:2, след което проби Григор на нула за 5:2.

Григор не даде особен отпор в осмия гейм и младокът от Канада затвори мача в своя полза при резултат 6:4, 6:2.

Подобни статии

Top