Гришо показа уменията си срещу Ноле на баскетбол (ВИДЕО)

Сред като вкара гол на футбол в Белград, Григор Димитров отбеляза и кош срещу отбора на Джокович в Задар

Григор Димитров продължава да показва умения в различни спортове. Преди началото на турнира в Белград, организиран от Новак Джокович, българската тенис звезда се включи във футболен мач. Гришо дори вкара гол след пас на Ноле, а участие в шоуто взеха и част от останалите тенисисти, както и други популярни личности.

След Белград, Аdria Tour се пренесе в Задар, а Димитров, Джокович, Александър Зверев и другите играчи се позабавляваха с баскетбол.

Демонстративният мач се изигра в зала „Крешимир Кошич“, която е дом на местния баскетболен тим. В отбора на тенисистите се включиха още Борна Чорич, Горан Иванишевич и Марин Чилич.

От видеата, които се появиха в социалните мрежи, се вижда, че Джокович не може да се похвали с особено точен мерник. Световният №1 пропусна да уцели коша на няколко пъти.

За сметка на това най-добрият ни състезател отново блесна с впечатляващо изпълнение.

Сърбинът получи специален потник с неговото име от баскетболния Задар, а програмата за деня на тенисистите включваше и среща с деца, които успяха да поиграят с любимците си.

Надпреварата в Задар стартира в петък от 17:00 часа, като част от приходите от билети са за изграждането на Национален тенис център в Загреб.

В същото време Григор Димитров заяви, че все още не е напълно сигурен за участието си в Откритото първенство на САЩ. Турнирът от „Големия шлем“ ще започне на 31 август, но заради пандемията от коронавирус, която много сериозно засегна Ню Йорк, по всяка вероятност на играчите ще бъдат наложени редица ограничения.

„Предвид настоящата ситуация, е много трудно да се каже. Не мога да съм напълно сигурен, че ще бъда там. Но много неща може да се променят. Трудно е за нас, играчите, но мисля, че аз и другите тенисисти ще трябва да изчакаме с решението си с оглед на развитието на ситуацията. Ако нещата останат така, смятам, че много играчи няма да пътуват за Ню Йорк“, коментира Димитров.

Турнирът Sofis Open пък съвпада с новите дати на „Ролан Гарос“ и няма да се проведе от 27 септември до 4 октомври. В момента се обсъждат нови варианти – вероятно за последната седмица на октомври.

Източници: sportal.bg, tenniskafe.com

Подобни статии

Top