Гришо пред ESPN: Федерер е най-великият!

Българинът е поставен под №8 в схемата на US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира за EPSN усещането да играеш срещу рекордьора по титли от Големия Шлем Роджър Федерер. Димитров има седем загуби в седем мача срещу 37-годишния швейцарец в кариерата си досега. В специалното допитване на американския спортен канал участват общо 7 професионални тенисисти – Андре Агаси, Сергей Стаховски, Джак Сок, Марко Чиудинели, Филип Колшрайбер, Франсис Тиафо и българинът.

„Помня първия път, когато играх срещу него. Беше в Базел (б.а. 3:6, 6:7(2) през 2013 година). Мисля, че се представих много добре. Но никога не бях срещал съперник, който не ти дава никакво време и има толкова ясна визия за играта. Това го прави толкова опасен.  Със сигурност той е икона, но в същото време до голяма степен всички сме равностойни на корта. Разбира се в трудните моменти той е много, много по-добър.

Да, имаме известно сходство и винаги съм обичал сравненията с него, но мисля, че начина на на игра е съвсем различен. Той е най-великият. Надявам се да продължи да играе…но не прекалено дълго“, заяви Димитров.

27-годишният хасковлия е в Ню Йорк, където се подготвя за започващото през следващата седмица Откритото първенство на САЩ. Той ще бъде поставен под №8 в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем.

Българинът засега не успява да повтори отличното си представяне от миналия сезон, но последната част от сезона традиционно е силна за него, а в Ню Йорк всичко може да се промени при добро представяне. Той вече е там и се подготвя на място за началото на турнира, който започва на 27 август и ще продължи до 9 септември. Добра новина за Димитров е, че той има само 45 точки да защитава от миналата година, когато в първи кръг победи 210-тия в света Вацлав Шефранек, но във втори загуби в три сета от младия Андрей Рубльов.

В досегашните си шест участия в основнаха схема на US Open Гришо никога не е преодолявал четвърти кръг, до който достига два пъти – през 2014-та, когато е спрян от Гаел Монфис и през 2016-та, когато губи тежко от световния №2 Анди Мъри.

Откритото първенство на САЩ е и турнирът, в който Димитров най-дълго чака за своята първа победа в основната схема, която идва след четири участия – едно само на ниво квалификации и три загуби в първи кръг, преди през 2014-та в първи кръг да бъде победен Райън Харисън, а след това и Дуди Села и Давид Гофен.

Подобни статии

Top