Гришо пред сайта на АТП: Жегата пасва на играта ми (ВИДЕО)

Носителят на трофея в Синсинати от миналия сезон даде специално интервю за телевизията на АТП – Tennis TV

Григор Димитров, който защитава титлата си на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Синсинати,  даде специално интервю за телевизията на АТП – Tennis TV. Българинът ще научи името на първия си съперник тази вечер, а той ще бъде определен в мача между Дамир Джумхур и Миша Зверев.

„Всеки път когато се завръщам в турнир, от който имам добри спомени, се чувствам добре. Надпреварата е същата, но вече е друг сезон, така че трябва да започна от първия мач. Точно това направих миналата година и това ще опитам да направя сега.

В схемата има много силни тенисисти, които са в отлична форма в момента, както и през цялата година. Трябва да остана концентрирам и да се фокусирам върху собствената си игра. Да мисля мач за мач, както направих миналата година. Условията тук много ми харесват. Жега е, а това пасва отлично на играта ми. Ще се опитам да извлека предимство от всичко, което ни заобикаля тук.

Не мисля за точките. Просто е – ако играеш добре и печелиш мачовете си, тогава ще растеж в ранглистата. Ако не играеш добре и губиш – падаш надолу. Миналата седмица изиграх няколко последователни двубоя, което беше добра новина за мен след, след като отсъствах няколко седмици.

Не мога да кажа кой е фаворит тук, има много момчета, които се намират в страхотна форма. Има и такива, които в последните месеци не са в оптимално състояние, но цялостно са страхотни играчи и винаги могат да те изненадат. Обичам този турнир, обичам цялата организация и всичко, с което се сблъскваме тук. Надявам се да се представя добре и тази година“, заяви Григор Димитров.

Снимка: atpworldtour.com

Подобни статии

Top