Гришо пропуска турнир в САЩ заради COVID-19

Григор Димитров и Кристина Плишкова не могат да играят на Orange County Breakers заради ограниченията в пътуванията по света в момента

Пандемията от коронавирус най-вероятно ще провали участието на Григор Димитров на турнир в САЩ. Българската звезда в тениса трябваше да играе на Orange County Breakers в World team tennis. По програма мачовете от редовния сезон на 45-ото издание на едно от най-популярните състезания в Северна Америка са от 12 до 30 юли в курорта Greenbrier в Западна Вирджиния, пише „24 часа“.

„Заради ограниченията за пътуване по света Кристина Плишкова и Григор Димитров няма да имат възможност да играят за нашия отбор. Поддържаме връзка и с двамата, ако все пак ситуацията се промени и позволи те да пристигнат“, се казва в официалното съобщение на Orange County Breakers.

В края на тази седмица Григор трябва да участва във втория турнир от демонстративната и благотворителна верига Adria Tour в Задар. Той посети родното си Хасково, направи тренировка, зарадва децата с автографи и селфита и вече отлетя за Хърватия.

Официалните турнири в тениса се възстановяват от 14 август без публика. При мъжете засега са обявени тези във Вашингтон, Синсинати (в Ню Йорк), US Open, Кицбюел, Мадрид, Рим и „Ролан Гарос“.

Откритото първенство на Франция е от 27 септември, а по същото време трябваше да е и Sofia Open, който обаче ще има нови дати.

Подобни статии

Top