Гришо: Рамото ми е преуморено, чакам резултатите (ВИДЕО)

Григор Димитров с ценни съвети към младите български тенисисти, ще има открит урок в школата си в Хасково

Григор Димитров е преминал медицински изследвания в Монако преди да пристигне в България, съобщи най-добрият ни тенисист по време на официалната си пресконференция за Sofia Open. Той има болки в рамото и се надява те да не му попречат да участва на турнира, в който спечели титлата миналата година.

„Очаквам резултатите всеки момент и няма да ги крия от вас. Тук съм, за да играя. Естествено, ако има някаква опасност, екипът чи и аз не бихме рискували, но още нищо не може да се каже“, заяви Гришо.

„В Лондон беше уникално със знамената. В България също. С годините го оценявам, когато чуя по света българска реч. Да не говорим, когато видя знамената в далечна Австралия,“ добави българинът.

„Увереността идва с мачовете, които печелиш, а не толкова с ранглистата. Напрежението идва от себе си – винаги изисквам повече. В момента, в който достигнеш този връх, е по-трудно да го задържиш, всеки играе и се стреми да покаже най-доброто от себе си срещу теб. Аз също съм се чувствал по този начин преди години“, допълни Димитров.

„Благодарен съм на баща ми за това, което направи с школата в Хасково. Ще дам специален урок на малките там. Хасково е нещо специално за мен. А на младите български тенисисти бих казал, че семейната среда е най-важната. Както и правилният избор. Дано да не им се налага да минават през всичко, през което съм минал аз“, добави Гришо.

Той обяви също, че участие в турнира за Купа „Дейвис“ не попада в графика му.

Неговият фаворит за финала при мъжете на Australian Open е Роджър Федерер, но и играта на Марин Чилич е на отлично ниво в момента.

Що се отнася до мачовете му с австралиеца Ник Кириос, българинът призна, че те не само са от най-оспорваните, но и наистина са забавни. Той припомни как при един от сервисите е стоял нарочно в единия край на корта и го е казал на Ник. Той обаче му бил точно в него и то неспасяемо. После му казал, че Гришо е направил същото с него на предишен турнир и после му намигнал.

„Сега аз също ти намигнах“, пошегувал се Кириос.

Григор Димитров обаче бе облечен изцяло в черно на пресконференцията, което явно показваше, че е в траур заради смъртта на дядо си. Чест прави на журналистите, че не го занимаваха с неща от личния му живот.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top