Гришо с 1 място напред, Мико с ново рекордно класиране - DC news

Гришо с 1 място напред, Мико с ново рекордно класиране

Димитров е №21, Кузманов вече е №175 в света, прогрес и за Виктория Томова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста и се завърна на 21-ата с актив от 1785 точки. През миналата седмица той участва на турнира в Куинс, но отпадна рано, записвайки изненадващо поражение от Ботик ван де Зандсхул във втория си мач. Спечелените в Лондон 45 точки и загубата на Алекс Де Минор в ранен етап обаче помогнаха на Димитров да направи крачка нагоре в класацията в навечерието на “Уимбълдън”.

Ново рекордно класиране записа втората ракета на мъжкия ни тенис Димитър Кузманов, който се изкачи с 4 места до №175 със 321 точки.

Прогрес бележи и Адриан Андреев, който прескочи 8 позиции и вече е №357 с актив от 119 точки.

Връх в своята кариера отбелязват още Симон-Антони Иванов (№701), Габриел Донев (№828), както и 19-годишният Пьотр Нестеров, който тръгна от квалификациите и достигна до полуфиналите на турнира в Скопие с награден фонд 25 000 долара. Спечелените 8 точки в Северна Македония позволиха на национала за купа “Дейвис” да направи огромен скок от 692 места и той за пръв път влезе в топ 1000 под №998.

При жените Виктория Томова напредна с едно място до №128. Тя отпадна вчера във финалния кръг на квалификациите в Ийстборн и също като Григор ще разбере името на първата си съперничка в основната схема на турнира от Големия шлем в Лондон. Софиянката има и шанс да играе още и в Ийстборн като „лъки лузър“.

В квалификациите ще участва Изабелла Шиникова, която е 217-а в света. В топ 500 са още Елица Костова (№415) и Джулия Терзийска (№466).

Подобни статии

Top