Гришо с 2 изпълнения в Топ 10 на най-емоционалните моменти на корта (ВИДЕО)

Вижте миговете, в които българинът ни накара за се просълзим от щастие, умиление и гордост

От Tennis TV продължават да предлагат на тенис феновете интересни видеа на на YouTube канала си. Този път става дума за Топ 10 на най-емоционалните моменти в тениса, които са ни накарали да се разплачем, съобщава sportal.bg.

И в тази класация е намерил място най-добрият ни тенисист Григор Димитров, при това не с една, а с две свои изяви на корта. На 10-о място Tennis TV поставя победата на хасковлията над световния №1 по това време Новак Джокович на турнира от категорията „Мастърс 1000“ в Мадрид през 2013. Това си остава една от най-големите победи на Димитров, който тогава е само на 21 години.

На осма позиция пък е класиран моментът, в който Григор утешава малко момче, подаващо топките на турнира от категория „Мастърса“ в Шанхай през 2016 година. Тогава съперникът на Димитров – канадецът Васек Поспишил, изстрелва бомбен сервис, при който отскочилата от корта топка удря в стомаха детето и то се разплаква. Поспишил вече се приготвя да бие нов сервис, но Григор прекъсва играта, като се притича на помощ на момчето и му подарява накитника си, за да го успокои.

Завърналият се след тежка контузия в бедрото през миналата година Анди Мъри също попада в класацията с два момента, а на първо място е класирана емоционалната реч на сърбина Ласло Джере, след като той печели първата титла в кариерата си – на турнира Rio Open 2019. Джере посвещава успеха на починалите си родители.

Подобни статии

Top