Гришо с летящ старт в Париж! (ВИДЕО)

Българинът ще срещне Карен Хачанов във втория кръг на Мастърса във френската столица

Григор Димитров загуби сет, но въпреки това започва с победа участието си турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Париж. Бившият №3 в света спечели с 6:1, 4:6, 6:2 срещу Ришар Гаске и си осигури място във втория кръг. Там той ще се изправи срещу Карен Хачанов, който по-рано днес победи Микаел Имер с 6:4 7:5.

Гришо изигра перфектен първи сет. Успя да сломи противника си като постоянно променяше посоката на ударите си и принуждаваше 35-годишния си опонент да покрива цялата широчина на основната линия. Сервисите на първата ни ракета бяха насочени изцяло по диагонала – към външната част на корта, което работеше в унисон с тази тактика. Григор рядко грешеше и държеше инициативата в разиграванията. Въпреки това Гаске не спря да се бори пред подкрепящата го публика от трибуните.

След убедително спечеления първи сет и превъзходството в по-голямата част от втория, постепенно Григор намали интензитета в играта си. Броят на уинърите спадна. Притиснатият до стената Гаске пък рискуваше все по-често и при 4-5 това му се отблагодари. Дори и с 18 непредизвикани грешки, 11-те му уинъра надделяха и резултатът в мача бе изравнен.

В началото на решаващата част обаче бившият №3 отновно подходи далеч по-енергично и си върна инициативата. Започна с пробив, затвърден на 0. Единствените брейкболи, пред които Димитров бе изправен, дойдоха именно в този последен гейм на втория сет. Битката продължи до последната точка и дори при 3:2 българинът трябваше да премине през дюс, но този път не допусна победата да му се изплъзне.

Това е четвърти поредин успех за Григор Димитров в съперничеството между двамата, като първата ни ракета все още изостава в общия баланс с 4 победи срещу 5 загуби.

Подобни статии

Top