Гришо се отказа от „Ролан Гарос“ заради контузия

Българинът направи това в първия кръг при 6:2, 6:4, 5:7, 0:3 срещу американеца Маркос Хирон

Контузия спря Григор Димитров на Откритото първенство на Франция по тенис „Ролан Гарос“. В среща от първия кръг Димитров се отказа при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3 срещу американеца Маркос Хирон. Срещата продължи 2 часа и 30 минути. Григор имаше тотално превъзходство в мача преди да получи контузията си. Той имаше преднина от 2:0 сета и 5:1 в третия. Григор имаше и три мачбола, но не успя да се възползва. След това контузия в кръста принуди първата ни ракета да прекрати участието си в мача.

Григор проби още в първия гейм на мача, но Хирон веднага отговори с рибрейк. Българинът отново проби за 2:1, а до края на сета постигна още един брейк и спечели с 6:2.

Във втората част Димитров проби за 4:3, а след това успя да вземе сервис подаванията си за 6:4.

В третия сет Григор беше безапелационен. Той спечели пет поредни гейма за да поведе с 5:1. При този резултат Димитров поведе с 40:0, но пропусна три мачбола при сервис на Хирон. Българинът определено започна да изпитва серозни проблеми с болки в гърба в тези минути и това се отрази на играта му. Хирон взе следващите пет гейма и направи обрат за 6:5. В този момент Гришо поиска медицинско прекъсване, а болката бе все по-голяма. Той загуби и следващото си подаване, а с това и сета 5:7. Димитров не можеше да се движи нормално по корта и изгуби първите три гейма в четвъртия сет. В този момент Григор взе трудното решение да се откаже от мача.

Подобни статии

Top