Гришо се отказва от услугите на Андре Агаси - DC news

Гришо се отказва от услугите на Андре Агаси

Причината е, че американската легенда много рядко пътува с Григор Димитров извън Съединените щати

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров не само ще работи с нов треньор, но ще се откаже от услугите на легендата Андре Агаси, с когото работеше през последните няколко години. Това съобщава изданието essentiallysports.com. Както е известно, новият треньор на звездата от Хасково ще бъде Данте Ботини, който, по подобие на предишен негов наставник – Даниел Валверду, е латиноамериканец.

Ботини е аржентинец, известен е с работата си с Кей Нишикори, а в кариерата си има финал на Голям шлем и 11 трофеи. Новият наставник на Димитров е на 41 години. Официално потвърждение на това сътрудничество се очаква до края на седмицата.

Според essentiallysports.com главната цел на Григор в работата с Ботини ще бъде да направи сериозен удар през 2021 година. Българинът ще се опита да постигне „по-конкретни резултати“ през новата година. Очевидно, става въпрос за титли, каквито той не е печелил от 2017 година, когато триумфира във Финалния Мастърс в Лондон. Димитров е завоювал 8 отличия, но никое от тях не е от турнир от Голям шлем, каквато е голямата му цел.

Изданието посочва, че решението за раздяла с Агаси от страна на 29-годишния тенисист е повлияно от факта, че американската легенда много рядко е пътувал с него на турнири. За последно треньор на Григор Димитров бе чехът Радек Щепанек.

Подобни статии

Top