Гришо се провали още на старта на US Open (ВИДЕО)

Дежа Вю – Стан Вавринка отново преодоля българина, този път в чисти 3 сета

Григор Димитров загуби още в първия кръг на US Open. Поставеният под №8 българин отстъпи на швейцареца Стан Вавринка с 0:3 (3:6; 2:6; 5:7) за 2 часа и 24 минути. Швейцарецът печели срещу Димитров във втори пореден турнир от Големия шлем, след като го отстрани по-рано през годината и на „Уимбълдън“. Сайтът на US Open определи успеха на швейцареца като „даже вю“.

В първия сет Григор пропусна брейкбол още в стартовия гейм, а пред Вавринка се откри първа възможност за пробив в осмия гейм, реализира я и поведе с 5:3, след което не сбърка на сервиса си и затвори сета в своя полза.

Следващата част не започна никак добре за българина, след като Вавринка поведе с 4:0 с пробиви в първия и третия гейм. Григор успя да спре серията на швейцареца, а в седмия гейм при резултат 1:5 отново имаше проблеми на своя сервис, но спаси три сетбола и намали на 2:5. Шампионът от 2016 г. в следващия гейм поведе с 40:15, изпусна още три сетбола, но в крайна сметка взе подаването си и се доближи на сет от победата.

В третата част Григор Димитров отново сервира пръв и този път спечелиподаването си, при това на нула, а в следващия гейм поведе с 40:0, но пропиля и трите брейкбола. Първата ни ракета постепенно вдигна нивото си и за разлика от предните сетове, бе напълно равностоен на съперника си. Той направи своя удар в осмия гейм и поведе с 5:3, но Вавринка отговори с мигновен рибрейк, а Димитров подивя и счупи ракетата си. При резултат 5:5 в 11-ия гейм Вавринка получи нови два шанса за пробив и оползотвори втория, за да се доближи на гейм до крайния успех. След това 33-годишният швейцарец спечели подаването си и сложи край на спора.

Резултатът в мачовете между двамата вече е равен – 4:4. Във втори кръг Вавринка ще играе с победителя от мача между американеца Колин Алтамирано или французина Юго Умбер.

Подобни статии

Top