Гришо ще получи 25 000 лири от „Уимбълдън“ без игра

Физиотерапевтът на българина Алгис Христов също се излекува от COVID-19

Турнирът по тенис “Уимбълдън” не се състоя за първи път от Втората световна война заради пандемията от коронавирус. Въпреки това организаторите на най-стария турнир по тенис в света решиха да раздадат пари на всички играчи, които имаха право да участват в Лондон.

Общата сума, която ще бъде разпределена, е 10 милиона лири за 620 тенисисти. Всеки от тях ще получи премия само за една от дисциплините.

Така Григор Димитров ще вземе пари като за първи кръг на основната схема на сингъл – 25 000 лири.

Българската звезда вече е с отрицателен тест за COVID-19, а със същото се похвали и физиотерапевтът му Алгис Христов.

Той бе дал положителна проба след участието на Гришо на Adria Tour. Специалистът обаче съобщи, че се е изчистил от вируса.

След диагностицирането с Ковид 19 и 20 дни под карантина съм щастлив да споделя с вас отрицателният тест ! Вече съм…

Публикувахте от Алгис Христов в Петък, 10 юли 2020 г.

„След диагностицирането с Ковид-19 и 20 дни под карантина съм щастлив да споделя с вас отрицателния тест! Вече съм здрав и се чувствам добре. Благодаря на всички, които ми писаха и бяха съпричастни с мен в борбата с вируса! Бъдете здрави!“, написа Христов.

Добре вече е и един от заразените с коронавирус тенисисти в Задар. Това е Борна Чорич, който нямаше симптоми на заболяването, но вече не може да бъде и преносител.

Както е известно, Новак Джокович и съпругата му Йелена, които също се заразиха по време на Adria Tour, вече са излекувани.

Подобни статии

Top