Гришо сложи фрак и папионка и отиде на приема на Принц Уилям (СНИМКИ И ВИДЕО)

Българинът обяви, че на световното ще стиска палци за националния тим на Англия

Григор Димитров получи огромна чест и бе сред гостите на Принц Уилям по време на благотворително събитие в Бъкингамския дворец, което бе посветено на борбата с рака и изграждането на нов медицински комплекс. Заедно с Гришо на престижната сбирка бе и неговият треньор Дани Валверду.

Бе отбелязана и успешната дейност на The Royal Marsden – най-големият център за диагностициране и лечение на рак в Европа, който е пионер в много области.

Най-добрият български тенисист лично разговаря с Принц Уилям, който е един от престолонаследниците във Великобритания и радетел на множество подобни сбирки.

За настроението на гостите пък се погрижи поп изпълнителката Кайли Миноуг. Темата е особено важна за Миноуг, която също имаше тежка битка с коварната болест през 2005 година. Тя не за първи път участва на събитие на кралското семейство – през април бе част от празненството по случай рождения ден на кралица Елизабет II.

„За мен е привилегия да бъда президент на The Royal Marsden вече повече от 10 години. Това е много специално място за мен. Още от работата ми като новобранец през 2007 и до днес, когато съм президент,“ заяви Принц Уилям и благодари на всички за усилията, които полагат в търсенето на лечение за рака.

Голямата цел на организаторите е да бъдат набрани общо 70 милиона паунда за новия Oak Cancer Centre и той да отвори врати през 2021. Дотук техните усилия са увенчани с добри резултати. Натрупаната сума е около 25 милиона паунда.

В същото време Гришо обяви, че неговият любимец на Световното първенство по футбол в Русия е националният отбор на Англия. Доминик Тийм, също като българина, ще стиска палци на англичаните, след като и неговата родина Австрия не играе на Мондиал 2018 в Русия.

Подобни статии

Top