Гришо срещу Бублик днес от 16:30 часа (ВИДЕО)

Първата българска ракета изравни рекорд на сестрите Малееви, мисли да играе на смесени двойки със Серина Уилямс

Първата ни ракета Григор Димитров излиза срещу Александър Бублик от Казахстан не по-рано от 16:30 часа българско време в двубой от втория кръг на „Уимбълдън“.

Мачът между двамата е трети на Корт №12, където програмата започва в 13:00 часа българско време със срещата между Кристина Плишкова и Анастасия Павлюченкова. След това играят Джеймс Дъкуърт и Сам Куери, а след завършека им на корта ще излезе и нашият тенисист.

Григор започна с четирисетова победа тазгодишното си участие на Ол Ингланд Клъб, побеждавайки испанския ветеран Фернандо Вердаско. Бублик се справи в изцяло казахстански сблъсък с Михаил Кукушкин след 6:4, 6:2, 6:1.

Димитров и Бублик имат един мач помежду си през 2019, когато казахстанецът прави обрат и печели в три тежки сета на четвъртфиналите в Чънду, Китай. Победителят ще играе в трети кръг на Уимбълдън с Хуберт Хуркач (Полша) или Маркос Гирон (САЩ).

Вчера победата над Фернандо Вердаско имаше специална стойност за Григор Димитров. За него тя беше под №16 на  „Уимбълдън“ и по този показател той се изравни със сестрите Катерина и Мануела Малееви.

№1 сред българите е най-малката от сестрите – Магдалена Малеева. Тя има 21 успеха на „Уимбълдън“.

В същото време Гришо разкри в предаването на водещата Блеър Хенли, че е говорил с добрата си приятелка Серина Уилямс за тяхно евентуално участие при смесените двойки на „Уимбълдън“.

Подобни статии

Top