Гришо стартира на двойки днес в Монте Карло

Българинът ще научи съперника си на сингъл след мача между Паоло Лоренци и Пиер-Юго Ербер

Григор Димитров започва днес в 15:30 часа участието си на Мастьрс 1000 турнира в Монте Карло в надпреварата на двойки, като българинът ще си партнира със своя добър приятел Давид Гофен. Техни съперници на старта ще бъдат французите Адриан Манарино и Фабрис Мартен, а при успех в първия кръг Димитров и белгиецът ще играят срещу поставения под № 8 хърватско-американски тандем Иван Додиг – Раджийв Рам. В третия етап на турнира при двойките Димитров и Гофен могат евентуално да срещнат братския тандем между Саша и Миша Звереви или аржентинското дуо Диего Шварцман – Андрес Молтени, а най-вероятните им опоненти там биха били третите в схемата Оливер Марах (Ав) и Мате Павич (Хър).

Любопитен факт, че Димитров и Гофен попаднаха в един поток на сингъл, като двубой между тях е възможен на четвъртфиналите. Като поставени, съответно под №4 и №6, и двамата почиват в първия кръг, което очевидно ги е накарало да загреят за сериозните битки с участие на двойки.

На сингъл Гришо трябваше да играе с победителя от мача между Филип Крайнович и Паоло Лоренци, но Крайнович се отказа заради контузия. Пиер-Юго Ербер, който мина през квалификациите, зае неговото място. Мачът му срещу Лоренци е насрочен за 16:30 часа.

„Мисля, че нямах много късмет в някои от турнирите. Имам чувството, че не успях да взема тези допълнителни мачове, от които се нуждаех. В някои от двубоите имах мачболи, но не съумях да се възползвам от ситуацията“, заяви Григор преди началото на турнира.

„Сега обаче е нова година, Една година по-възрастен съм, по-опитен, по-зрял. Опитах да си направя изводи от миналия сезон и да се науча от грешките си. Просто продължаваш да работиш и да израстваш.

Този турнир е специален сам по себе си, но това, че мога да остана вкъщи за известно време, допринася допълнително и го прави още по-приятен. Хубаво е да се спреш на едно място поне за кратко. Отново се състезаваш, но фактът, че си си у дома добавя едно приятно чувство към това, което правиш.“

Подобни статии

Top