Гришо тренира пред погледа на Андре Агаси (СНИМКИ)

Българинът и новият му треньор Крис Гро от няколко дни се готвят в академията на Рикардо Пиати

Думите на Григор Димитров, че Андре Агаси остава в неговия треньорски екип, намериха потвърждение. В последните дни българинът тренира с бившия №1 в прочутата академия на Рикардо Пиати в италианския град Бордигера.

Мястото е удобно за Гришо, тъй като се намира на около 30 километра от дома му в Монте Карло, така че той често тренира там.

В събота компания в тренировката му правеше суперталантът Яник Синер, който е възпитаник на Пиати, а в края на 2019-а направи страхотно впечатление, печелейки финалите на Next Gen.

В същото време пък Димитров получаваше ценни напътствия от Агаси, който и през сезон 2020 ще бъде в ролята на ментор и консултант на Гришо. Постоянно с българина пък ще бъде новият му треньор Крис Гро.

Димитров намери време да сподели и видео във Фейсбук по повод наближаващия ATP Cup.

„Радвам се, че ще се завърна в Сидни отново. Обичам това място. Ще бъде страхотно. Чувствам се горд, че ще взема участие в събитието за първи път и че ще се изправя срещу Великобритания. Очаквам с нетърпение да започне надпреварата. Аз съм капитан, от което също съм изключително развълнуван“, заяви Димитров.

В края на изказването си Гришо призова за подкрепа от своите привърженици.

Димитър Кузманов пък спечели титла №20 в кариерата си, след като на финала в Доха ($15 000) победи Данило Калениченко (Укр) с 6:0, 6:4.

Подобни статии

Top